Франция, Дешан

Дешан: Не сме забравили загубения финал на Евро 2016

Селекционерът на Франция Дидие Дешан призна, че нито той, нито неговите футболисти са забравили финала на Евро 2016. Тогава петлите отстъпиха на Потугалия пред родна публика с 0:1. И пропуснаха отлична възможност да спечелят първи голям трофей за страната от 2000-а година насам.

След вчерашната победа с 1:0 над Белгия на полуфиналите на Мондиал 2018, селекцията на Дидие Дешан получи нов шанс за триумф. „Да, отново сме на финал – две години по-късно, не съм забравил какво се случи тогава“, заяви Дешан. „Ще излезем на терена, за да спечелим този финал, тъй като още помним усещането от загубата на титлата на Европейското“, заяви специалистът.

„Чувството е невероятно. Много съм щастлив за моите играчи. Те са млади, но притежават характер и психическа устойчивост. Това бе тежък мач срещу силен отбор в лицето на Белгия и затова тази победа е на играчите“, допълни той.

Юмтити, Франция

Юмтити: Надявам се сега нещата да са различни

Героят за Франция Самюел Юмтити, който реализира победния гол срещу Белгия, също не е забравил злощастния финал с Португалия. „Не спечелихме титлата на Европейското, затова класирането на финала на Мондиала е толкова важно за мен. Надявам се този път нещата да са различни. И да върнем световната купа във Франция“, заяви защитникът.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -