Десетки ученици от варненско училище под вода след пороя вчера (ВИДЕО)

Десетки ученици от СУ „Найден Геров“ във Варна са държани часове мокри в наводнени от вчерашния дъжд класни стаи. Родителите са разбрали за това чак в 18,30 ч., когато са вземали децата си.

Обяснението на зам.-директорката било, че трябвало общината й разреши да преустанови учебните занятия за деня. Тъй като нямало такова, предпочела да държи децата в сградата. Днес учениците отново са на училище в същата мокра сграда.

„Заради ремонта на сградата 7-мо училище провежда учебните си занимания в Първа езикова. Вчера при проливния дъжд от покрива на постройката протекло. Четвъртият етаж се наводнил и се наложило учениците да бъдат преместени на втори и трети етаж. Там били и децата от първия етаж, в който също имало вода.

Децата твърдят, че имало дупки на тавана, от които течала вода като от душ.

Докато се премествали в сухите помещения всички трябвало да джапат във водата и се намокрили. Те се оплаквали, но им било обяснено, че не трябва да безпокоят родителите си и веднага, след като от общината разрешат, учебните занятия ще бъдат преустановени. До 18,30 ч. така и не пристигнало „разрешението“. Днес децата отново са на училище в мокрите стаи. Част от тях са с мокри учебници и помагала, защото в суматохата вчера, падали във водата.“

Това споделиха възмутени родители на петокласници от училището.

Допълнително ще продължим да търсим зам.-директорката на СУ „Найден Геров“, която не отговаряше на телефона в кабинета си, за да разкаже тя какво се е случило вчера.

Проверка на RNS установи, че в момента 7-мо средно училище се управлява от зам.-директорка, тъй като титулярът бил в чужбина. От общината отрекоха да е нужно тяхното съгласие за прекратяване на учебните занятия в подобни ситуации. Няма и данни да е търсена помощ за поправка на покрива и отстраняването на щетите от вчерашната буря.

Според неофициална информация, по случая е назначена проверка, която да установи фактите и в случай на нарушение, виновните да понесат отговорността си.

- реклама -