Десетки села в страната са без ток след обилните снеговалежи

Поради обилните снеговалежи през изминалата нощ в област Хасково без ток са 25 села. Няма затворени пътища, съобщиха от областната администрация.

По данни на оперативните дежурни проблеми с електрозахранването има в няколко общини. В община Симеоновград без ток са 7 села: Тенево, Дряново, Дрян, Пясъчево, Навъсен, Свищов и Калугерово. В община Хасково проблем с електрозахранването има в 7 села: Войводово, Тракиец, Елена, Стойково, Подкрепа, Динево, Любеново. В община Любимец без ток са 4 села: Вълче поле, Малко градище, Лозен и Белица. В община Ивайловград токът е прекъснал в 2 села: Бориславци и Плевун. В община Харманли 3 села: Шишманово, Черепово и Изворово и Община Маджарово 2 села: Долни Главанак и Златоустово. Работи се на място за отстраняване на авариите по мрежата.

Поради повреди в далекопроводите осем населени места от област Русе са без ток към момента. Пет от тях са в община Сливо поле, съобщиха от Областна администрация.

Става дума за селата Голямо и Малко Враново, Кошарна, Стамболово и Юделник. В Беленско пък населените места останали на тъмно са Стърмен и Ботров, като през нощта електрозахранване не е имало също в Дряновец и Бистренци, но в последните две електроподаването е възобновено.

Също така село Кацелово, намиращо се в община Две могили продължава да бъде без ток. Проблеми с електроподаването е имало и в община Ценово. За кратко без ток са били останали Долна Студена и Белцов.

Силният вятър и обилният снеговалеж оставиха без ток през нощта село Костанденец и част от общинския център Цар Калоян. По отстраняването на авариите все още се работи, съобщиха от Областна администрация.

Към девет часа ситуацията в областта продължава да е усложнена заради вятъра и неспиращия снеговалеж. На места са се образували снегонавявания, а снежната покривка е със средна дебелина около 22 см.

- реклама -