Десетки хиляди южнокорейци се събраха днес в центъра на Сеул, за да настояват за оставката на президентката Пак Гън-хе заради политическия скандал, който разтърсва страната, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС. Полицията очаква в демонстрацията да участват 170 хиляди души, а организаторите твърдят, че могат да съберат близо един милион граждани. В протестната акция участват представители на профсъюзите, студентски организации, членове на опозиционните партии и редица потенциални кандидати за следващите президентски избори, включително кметът на Сеул Пак Вон-сун. Това е поредната масова демонстрация срещу Пак Гън-хе, чието управление беше разтърсено от скандал, свързан с нейна приятелка, която е използвала близостта си с президентката, за да се намесва в държавните дела.

Десетки хиляди протестираха в Сеул. Искат оставката на президентката Пак Гън-хе

Търговия с влияние

Десетки хиляди южнокорейци се събраха днес в центъра на Сеул, за да настояват за оставката на президентката Пак Гън-хе заради политическия скандал, който разтърсва страната, съобщиха световните агенции.

Южна Корея, Сеул протест президентка оставка скандал
Полицията очаква в демонстрацията да участват 170 хиляди души, а организаторите твърдят, че могат да съберат близо един милион граждани. В протестната акция участват представители на профсъюзите, студентски организации, членове на опозиционните партии и редица потенциални кандидати за следващите президентски избори, включително кметът на Сеул Пак Вон-сун.
Това е поредната масова демонстрация срещу Пак Гън-хе, чието управление беше разтърсено от скандал, свързан с нейна приятелка, която е използвала близостта си с президентката, за да се намесва в държавните дела.

- реклама -