Отслабването вече е лесно. Ето десет златни правила за отслабване без диета

Досадния процес за броене на калории може да остане в историята. Има няколко прости, но изключително ефективни правила, чрез които отслабването може да стане факт и то без диети. Само опитайте

Номер 1
По време на хранене използвайте малки съдове. Въпреки, че количеството на храната може да е същото, научно доказано е, че по-малките съдове ни карат да хапваме по-малко. Помислете защо в скъпите ресторанти, където целта е клиентът да бъде хранително задоволен ви сервират в големи чинии…

Номер 2
Използвайте големи прибори. Италиански учени са доказали, че има връзка между размера на вилицата и количеството на консумираната храна. Колкото по-големи са приборите, толкова по-малко е това, което ядем.

Номер 3

Жените да се хранят с мъже. Психолозите вече са доказали, че в присъствието на по-силния пол жените ядат по-малко. Това е така, защото подсъзнателно жените приемат количеството на порциите като знак за тяхната привлекателност.

Номер 4

Четете етикетите на опаковките. Според множество изследвания, тези които често четат етикетите върху храната, която консумират се хранят минимум с 5% по-малко.

Номер 5
Пийте вода преди ядене. Две чаши вода, преди ядене, в продължение на два месеца са достатъчни да загубите няколко килограма.

Номер 6
Избягвайте изкуствената светлина през нощта. Това включва гледането на телевизия и стоенето пред компютъра, късно вечер. Тогава мозъкът е превъзбужда и по естествен път огладнявате.

appetite

Номер 7
Дръжте сладкишите и лакомствата далеч от погледа ви. Няма нужда да оставяте сладките неща на видимо място. Колкото по-далече са от вас, толкова по-малка е вероятността да се сетите за тях.

Номер 8
Повече добро настроение. Когато човек е в компания, сред приятели, задължително консумира по-малко храна, отколкото когато е сам.

Номер 9
Бъдете внимателни, когато прекарвате дълго време с по-пълен човек от вас. Избягвайте да се храните с такива познати. Когато прекарвате повече време с по-пълни от вас приятели, когато се храните заедно, вие инстинктивно ще започнете да хапвате повече.

Номер 10

Ако въпреки всичко ви се дояде нещо сладко, станете и измийте зъбите си. Това изключително много помага да се отървете от чувството, че трябва веднага да сложите някакво лакомство в устата.

- реклама -