Дерменджиев

Дерменджиев: Приемаме нормално жребия

Приемаме жребия такъв, какъвто се е паднал. Това заяви треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев за БТА, след като научи, че тимът му ще играе с Виктория (Пилзен) за влизане в групите на Шампионска лига. „Приемам нормално съперника ни, защото аз ги знаех доста добре отборите, които можеше да ни се паднат. За силата на чехите си говорят цифрите, а именно коефицентът на този отбор беше най-висок от всички останали отбори. Освен това са четири пъти шампиони в последните шест години, два пъти играят в групите на Шампионската лига, постоянни участници в Лига Европа”, каза Дерменджиев.

Специалистът призна, че за него няма значение, че Лудогорец са домакини в първата среща. „Имаме два мача, след които трябва да бъдем крайни победители. Настройваме се и в двата мача за победи. Мачът в Белград вече е в историята и то е добре, че минава в хубавата част от историята на Лудогорец. С този мач си осигурихме място в групите на Лига Европа. Вече се настройваме и към вътрешното първенство. Сега идва мач с Ботев (Пловдив), който ние сме длъжни да спечелим, за да отговаря на класата на Лудогорец”, коментира Дерменджиев.

В лагера на Виктория не са доволни

В лагера на Виктория (Пилзен) не останаха доволни от жребия. Треньорът на чехите Роман Пиварник  заяви, че на тима му няма да му е лесно. „В състава на Лудогорец има около осем бразилци и още няколко чужденци. В третия квалификационен кръг те елиминираха Цървена звезда. Не очаквам да бъде леко, затова това беше един от най-тежките варианти за съперник, но със сигурност ние ще се борим“, каза Пиварник.

- реклама -