Дерменджиев

Дерменджиев: Приех предложението, без да се замисля

Новият селекционер на България Георги Дерменджиев заяви, че е приел предложението да оглави тима, без да се замисли.

„Националният отбор е чест за всеки треньор, да представлява държавата и за мен е чест, че бях поканен. Не съм го обмислял изобщо“, каза Дерменджиев в интервю за БНТ.

„Още е много рано да говорим за подкрепа, тя идва от резултатите и ще се постараем всички да променим това статукво. Ние много добре знаем какво поколение имаме, не трябва да се нахвърляме толкова жестоко върху момчетата. Първото нещо е да разговарям индивидуално с играчите. Нека да вървим крачка по крачка, за да може да бъде правилна работата . Във футбола е доказано, че много неща може да се случат, надеждата умира последна и ще направим всичко възможно, за да се класираме на Евро 2020. Трябва да оставим всичко зад гърба си и да гледаме напред. Няма място за експерименти. Момчетата трябва да бъдат достатъчно мотивирани и отговорни, за да играят за националния отбор. На всеки треньор работата е временна, това не ме притеснява и искам да свършим добра работа и оттам нататък да преценяват“, заяви селекционерът.

Относно контролата с Хаити Дерменджиев каза, че футболът се развива много бързо и трябва да играем отговорно срещу когото и да е.

„Лидери има в отбора, нужно е обстановката да се успокои и тези момчета да повярват в себе си. Ще се разчита на играчите, които ги имаме и тези момчета трябва да знаят какво е националния отбор. Първо трябва да се запозная с обстановката. Екипът ми е готов и ще бъде обявен на пресконференция, скоро ще го научите. Важното е да бъдем реалисти и крачка по крачка да достигнем това ниво, на което сме били. Да бъдем позитивни и да гледаме напред. Нека да си уважаваме националния отбор и да покажем че сме истински българи, а не само да хулим“, призова Дерменджиев.

- реклама -