Георги Дерменджиев

Дерменджиев: Чака ни труден мач срещу добър съперник

Чака ни труден мач срещу много добър съперник, но ние сме позитивни и искаме да играем напролет в Европа. Това заяви треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев преди утрешния двубой с Базел.

„Орлите“ приемат швейцарския тим на Националния стадион „Васил Левски“ в пряк сблъсък за третото място в група „А“ на Шампионска лига, което дава право за участие в Лига Европа през пролетта.

Нямаме кадрови проблеми, освен Витиня, който отдавна се лекува от контузия. Ние ще играем тази игра, която можем. Даваме си сметка, че ни чака труден мач срещу много добър съперник, но ние сме позитивни и искаме да играем напролет в Европа. Този мач трябва да се изиграе на едно изключително високо интелектуално ниво, за да постигнем успех“, коментира Дерменджиев.

Мачът с Базел ще е тактически

Специалистът е на мнение, че Базел се намира в много добра форма, но и неговите футболисти се представят на ниво. „Искам отборът да изиграе един мач, който вие да запомните. Това ще бъде един тактически мач от двата отбора. Ние изиграхме много мачове, които бяха под по-голямо напрежение от този, така че аз не мисля, че това ще окаже влияние. Вярно е, че има много голяма отговорност върху футболистите“, каза още треньорът на шампионите.

- реклама -