Депутатите започнаха работа с минута мълчание за жертвите в Хитрино (ВИДЕО)

С минута мълчание тази сутрин народните представители изразиха своята съпричастност към пострадалите и жертвите в Хитрино.

„Нека да заявим пред всички граждани на Хитрино, че те не са сами в тази тяхна, но и национална трагедия“, каза още Цачева.

Парламентът не започна работа навреме заради липсата на кворум

„Пред зловещото лице на трагедията всички сме равни и еднакво отговорни“. Това заяви депутатът от ДПС и председател на Социалната комисия Хасан Адемов в декларация от името на ДПС.

Той призова легитимните органи да открият виновните и да им се потърси най-висока отговорност.

„Апелираме към всички партии да не допускаме непремерени изказвания за чисто политически цели. Животът е най-висше благо и всички ние човеците и гражданите на цивилизования свят трябва да ценим негово величество живота. Призоваваме за смирение пред зловещата трагедия, да се обединим в съзиданието си. Заедно да дадем надежда за по-добър живот”, заяви още Адемов.

Депутатите отхвърлиха предложение на БСП Борисов да бъде изслушан за мигрантската криза.

От БСП пожелаха изслушване на премиера в оставка Бойко Борисов за мигрантската криза и разглеждането на тази тема на заседанието на Европейския съвет на 16 декември.

Народният представител от БСП Ангел Найденов обясни, че сред темите, които фокусират непрекъснато вниманието в Европа, е мигрантската криза. „Това е тема, която може да остане на втори план, заради различни събития, но тема, която не излиза от дневен ред”, заяви той.

Найденов обясни, че чрез предложението за изслушване на Бойко Борисов може да се създаде основа за дебат в НС за мигрантската криза.

- реклама -