БЕХ

Депутатите задължиха Теменужка Петкова да защити интересите на държавата по делото на ЕК срещу БЕХ

Задължихме министъра на енергетиката да предприеме всички мерки, за да защити интересите на България и на дружествата от групата на БЕХ.

Това заяви депутатът от БСП Таско Ерменков.

„179 депутати гласуваха единодушно за. Защитаваме национален интерес и суверенитет, и се опитваме да бъдем в полза на държавата. Задължихме министърът на енергетиката да предприеме всички мерки, за да защити интересите на България и на дружествата от групата на БЕХ. Възложихме и на ресорния вицепремиер дали министърът си върши работата“, заяви Ерменков.

Депутатите обсъдиха на закрито заседание проекторешение по делото на ЕК срещу БЕХ.

„Става въпрос за дела на ЕК срещу България, но когато има политическа воля и поставяме интереса на държавата на първо място, се постига консенсус по тези решения“, заяви Таско Ерменков.

Той обясни, че не може да коментира дали България трябва да плаща нещо по делото, тъй като информацията не е публична все още.

„Докато няма окончателно решение по даден въпрос, България винаги има ходове и винаги има перспективата да бъдем полезни на държавата и да не допускаме излишни разходи на финансови средства. Не се съгласихме да признаем вина“, заяви Ерменков.

- реклама -