Депутатите в шах: Отхвърлиха субсидията от левче, но и тази от осем лева

Неочакван обрат в пленарна зала по време на гласуванията в бюджета остави партиите без пари за догодина. Предложението на управляващите субсидията да е 1 лев на глас получи подкрепата само на 103 депутати от ГЕРБ, Воля и двама независими.

За сметка на това БСП, ДПС и „Обединени патриоти“ събраха 120 гласа и успяха да отхвърлят предложението за намаляване на субсидията на левче

В същото време бе отхвърлено и предложението на БСП за 8 лева на глас.

В парламента настана смут. В момента финансовият министър обсъжда ситуацията с Менда Стоянова, тъй като не е ясно как ще бъдат финансирани партиите и дали ще се върне старото положение от 11 лв. на глас.

„С оглед на окончателното гласуване и прегласуване на член 64 крайният резултат е нула лева, т.е. справедливо финансиране, еднакво финансиране на всички политически партии“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Това се получи в резултат на това, че днес предварително ги разобличихме в съглашателство и предотвратихме в момента една огромна несправедливост, защото това, което се предлагаше, обслужва само големите партии – ГЕРБ и БСП и ощетяваше всички по-малки и средни партии. За това в момента е еднакво справедливо към всички и това е нула лева“, допълни той.

Очаквайте подробности!

- реклама -