Депутатите ще изслушат МВР шефа за Брендо

Депутатите решиха да изслушат МВР шефа Калин Стоянов за Брендо. Той ще трябва да осветли обстоятелствата около

доброволното предаване на издирвания с червена бюлетина на Интерпол

Евелин Банев- Брендо за изтърпяване на влязла в сила присъда, поставена срещу него през 2018 г. С нея  му е наложено наказание лишаване от свобода от шест години.

Предложението е внесено от ПГ на „Възраждане“. Изслушването беше включено в дневния ред като десета точка. „За“ това гласуваха 154 народни представители, 35 бяха „против“ и шестима се въздържаха.

В момента парламентът изслушва служебния заместник министър-председател и служебен министър на финансите Людмила Петкова. Тя дава отчет относно изпълнението на приходната и разходната част на бюджета за 2024 г. В това число изпълнението на приходите и разходите по оперативните програми на Европейския съюз. Както и напредъкът по преговорния процес за приемането на България в еврозоната.

Три сензационни версии: защо Брендо се предаде и колко ще лежи в затвора

Брендо се предаде преди няколко дни доброволно. И към момента в публичното пространство витаят различни версии каква е причината за това му решение. Междувременно стана ясно, че той вероятно ще иска да излежи в България и присъдите си от други страни. Той е осъден в Румъния и в Италия. Наказанията и в двете държави са по-големи от това, което ще излежава тук.

- реклама -