Народно събрание, червен килим, депутати Тренд избори резултати

Депутатите се събират, за да решат кой ще е председател на Народното събрание

Ден преди 46-ото Народно събрание да започне работа, парламентарните групи трябва да се съберат, за да обсъдят кандидатурите си за председател на Народното събрание.

Депутатите ще работят в старата сградата на парламента срещу Паметника на цар Освободител.

Първото заседание на новия парламент е свикано на 21 юли. Заседанието по традиция ще бъде открито от най-възрастния народен представител. Това е Мика Зайкова от „Има такъв народ“, която откри и първата сесия на предния парламент.

От „Има такъв народ“ не са потвърдили дали отново ще предложат Ива Митева, която със сигурност ще получи подкрепатая на „Изправи се! Мутри вън!“. Най-малката ПГ отново ще номинира Татяна Дончева за заместник-председател.

Александър Ненков от ГЕРБ допусна възможността партията му да не направи своя номинация за председател на парламента. Парламентарната група на „БСП за България“ е възможно да има номинация за председател.

Демократична България ще обсъдят тепърва кого да подкрепят. Христо Иванов коментира, че не планират да издигат свой кандидат за председател.

ДПС засега не споменават име на кандидата си за представител на ръководството на новото народно събрание.

Вчера новите депутати решиха и разпределението на местата в пленарната зала.

Така на най-левите банки ще седнат народните представители на БСП, а до тях тези на ДПС. В центъра ще видим парламентарната група на ГЕРБ и „Изправи се. Мутри вън!“, а дясното пространство ще си поделят „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

 

- реклама -