Депутатите решават съдбата на кабинета в сряда

Депутатите решават съдбата на кабинета в сряда. Дебатите за вота на недоверие към кабинета „Петков“ ще започнат на извънредно заседание от 11:00 часа следващия вторник. Това потвърдиха от пресцентъра на Народното събрание.

Според правилника съдбата на правителството ще стане ясна на 22 юни – сряда, тъй като гласуването трябва да се извърши не по-рано от 24 часа след обсъжданията в пленарната зала.

Два дни по-рано 59 депутати от ГЕРБ-СДС внесоха вот на недоверие към правителството с премиер Кирил Петков.

По думите на Атанасова от „управляващата тройна коалиция“ поставят условия за деня на разисквания по вота на недоверие. „Не можели в неделя, не можели в понеделник, не можели във вторник, ама защо в почивен ден ще се обсъждат такива неща…“, допълни тя.

Депутатите от ГЕРБ първоначално поискаха дебатите да се състоят в неделя, а самото гласуване – в понеделник.

„Не виждам причина дебатите по вота на недоверие да бъдат в неделя и да се бърза с тази точка“, каза изпълняващият длъжността председател на парламента Мирослав Иванов от ПП.

„Следвам нормалния ход на събитията, имаме си дневен ред за тази седмица, не виждам причина да насрочвам заседанието в неделя, а другата седмица, съобразно правилата, тази точка ще влезе в дневния ред“, обясни Иванов.

Още по темата:

- реклама -