Бюджетът за 2024 г. скара депутатите (На живо)

Депутатите разглеждат бюджета за догодина. Първото четене на най-важния закон за следващата година е заложено в програмата на НС за днес.

 

До момента депутатите решиха да изслушат утре министъра на енергетиката Румен Радев.

Предложението е на „Възраждане“ заради останалите без ток хора заради снеговалежите.
В приетата седмична програма влезе и създаването на временна комисия по повод споразумението между  „Булгаргаз“ ЕАД и турската енергийна компания „Боташ“, подписано на З януари 2023 г.

По предложение на ПГ на  ГЕРБ-СДС в пленарната зала на първо четене ще бъде обсъдено изменение в Закона за запасите от нефт и нефтопродукти. След това ще бъде първото четене на на Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2024 г. . След това са вторите четения на пакета данъчни закони.

Дали ще се обсъдят и приемат бюджета и данъчните закони зависи от волята на народните представители на ГЕРБ-СДС и ДПС. Преди ден първите обявиха, че няма да влизат в пленарната зала за обсъждания и гласувания на законопроекти, освен за промените в Конституцията. Причината – смененият от здравния министър директор на болница „Пирогов“.

Десислава Атанасова заяви, че от партията отказват да подкрепят проекти на Министерския съвет, докато няма ясен механизъм за взимане на решения.

Още по темата:

- реклама -