депутати

Депутатите приветстваха действията на главния прокурор за проверка на приватизацията

Действията на главния прокурор Иван Гешев да провери целия приватизационен процес срещнаха силно одобрение в Народното събрание.

сн. БГНЕС

„Поздравяваме главния прокурор за инициативата да се разследват всички приватизационни сделки. Дано най-накрая истината за прехода да излезе наяве, проверката да бъде всеобхватна, да има справедливост и да се носи отговорност”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. Тя поздрави Иван Гешев и за решението му да разследва организаторите на Луков марш за насилие и насаждане на език на омразата.

сн. БГНЕС

„Силно подкрепяме всяка една проверка, насочена в сферата на приватизацията. В последните десетилетия голяма част от националното богатство се изпари през приватизационни сделки. Приветстваме тези първи усилия на главния прокурор“, първи коментира съпредседателят на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов. Той увери, че ако съществува „законодателен дефицит“, който да затруднява разследването, депутатите от групата му са готови да участват в разговор за нормативни промени.

сн. БГНЕС

От ДПС също приветстваха инициативата на прокуратурата. „Има много различни коментари по тази тема, включително и внушения и интерпретации. Най-добрият вариант е може би наистина прокуратурата да направи пълен преглед на целия процес“, заяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ. Той не се ангажира да даде примери със „съмнителни сделки“ и призова прокуратурата да бъде оставена да работи.

„Лично подкрепям инициативата на главния прокурор за проверка на приватизацията, убеден съм, че той търси справедливостта“, каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, като направи уговорка, че позицията му не е съгласувана с парламентарната група.

сн. БГНЕС

„Подкрепям това нещо, защото откакто сме в парламента, непрекъснато поставяме въпоса за това, че държавата беше ограбена. Беше ограбена по такъв варварски начин. Сега същите тези, които ограбиха държвата непрекъснато говорят за бедните хора, за това, че нямали пенсии, че не са достатъчно високи пенсиите и заплатите“, заяви Велчев.

- реклама -