МВР

Депутатите приеха бюджета на МВР, полицаите са в стачна готовност

Въпреки, че МВР и Министерство на отбраната са двете най-финансирани в държавни структури през 2017-та, бюджетът им няма да стигне. Това стана ясно по време на приемането на макрорамките на силовите ведомства в парламента.

Двете министерства получават общи над 2.3 млрд.лева от бюджета

Парите за отбрана и МВР нажежиха страстите и в парламента и извън него. Макар идеята да бе отхвърлена, депутати и от управляващите и от опозицията, настояха да се ореже бюджета за подслушване и парите да се дадат на военното разузнаване

„Сектор „Сигурност“ е тежко недофинансиран“, обяви от парламентарната трибуна ген. Атанас Атанасов от ДСБ. Недопустимо е службите за сигурност да работят в условие на тежка оскъдица, категоричен бе той.

Полицаите в стачна готовност

4489469

Предвидените пари за МВР обаче отново предизвикаха недоволството сред служителите в системата.

От полицейския синдикат обясниха, че във финансовите разчети за 2017 г. не са предвидени пари за миграционния натиск и евентуална опасност от тероризъм – служителите по границата изнемогвали без нужната техника и подкрепа.

От синдиката настояват за увеличение на заплатите поне със 7% и редовно изплащане на извънредния труд. Те твърдят, че половината от полицаите и пожарникарите сами си купуват служебни дрехи – в МВР не се получавали служебно облекло от 4-5 години. Пожарникарите пък били с каски от 70-те години.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено