кворум
сн. БГНЕС

Депутатите пак без кворум, опозицията стопира спорните промени в Кодекса на труда

Липса на кворум прекъсна последното за седмицата пленарно заседание на депутатите. Поисканата поименна проверка от БСП показа по-малко от 121 депутати, участващи в заседанието – в залата или чрез видео-връзка, което принуди председателят Цвета Караянчева да го прекъсне.

Така опозицията, отново с процедурна хватка, за втори път успя да стопира прокарването на превърналите се спорни промени в Кодекса на труда, предвиждащи увеличението на часовете извънреден труд, които днес управляващите вкараха за обсъждане като извънредна точка в дневния ред.

„Опозицията за пореден път умишлено саботира работата на Народното събрание“, ядоса се председателят Караянчева, която обвини левицата и в това, че с действията си прекъсна и предстоящия след законодателната част на заседанието парламентарен контрол.

„Колегите, които са в клинично състояние участват, за да осигурят на вашата група кворум, за да има парламентарен контрол“, обърна се тя към депутатите от левицата, визирайки своите колеги, участващи в работата на законодателния орган от вкъщи и дори от болничното легло.

Дано от БСП да сте доволни, разбира се и ДПС, които също отсъстват от залата“, каза още Цвета Караянчева.

- реклама -