вот на недоверие
сн. БГНЕС

Депутатите отхвърлиха вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“

Със 124 гласа „Против“ и 102 гласа „За“ и 11 въздържали се петият вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“ беше отхвърлен.

сн. БГНЕС

Вотът е неуспешен, обяви председателят на парламента Цвета Караянчева веднага след гласуването.

Темата на вота, внесен от БСП отново беше за несправяне на управляващите с корупцията.

Депутатите на БСП напуснаха залата веднага след гласуването.

сн. БГНЕС

„Днес аз депутатът от ГЕРБ Маноил Манев гласувах против вашия вот поради три основни причини, лъжа, глупости и омраза. Вие с вашия вот на недоверие излъгахте младите хора в България, излъгахте ги, че го правите заради тях, правите го заради вашата неосъществена лидерка“, заяви депутатът от ГЕРБ.

„На протестите ясно се видя, че хората са мъдри и единствената партия от освобождението до сега и не е изцапана с корупция е партия „Воля“. На протестите нито един не си позволи да издигне лозуг срещу нас. Сигурен съм, че утре ще излязат тролчета, но ще е късно“. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на „Воля“ Веселин Марешки. Той обвини БСП, че се опитва да влезе във властта през „задния вход“ чрез служебно правителство.

Депутатите проведоха двучасови дебати, заседавайки извънредно вчера, на фона на нестихващите граждански протести в столицата и други големи градове на страната.

сн. БГНЕС

За лице на уличния пуч бе изведен на-големият провал на БСП – фелдфебел Румен Радев.

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Спас Гърневски в отрицателен вот след гласуване на вота на недоверие.

„Гласувах против, защото България е под безпрецеденгтен опит за метеж срещу законното правителство, в което участват три групи хора. Първата е самоизяждаща се БСП. Тя се опитва да спаси от възмездие създаденото от нея в криминалния преход мафиотска-олигарфия. За лице на уличния пуч бе изведен най-големият провал на БСП в политиката фелдфебел Румен Радев. Няма друго определение на държавник, застанал на страната на бегълци от правосъдието срещу българската прокуратура, която търси възмездие. До дясното му рамо инсталираха водачата на безродната червена глутница Нинова, която от виден приватизатор днес вече се е превъплатила в ролята на Мизийската Света Богородица“, каза още Гърневски.

По думите му уволнената от собствения си премиер за корупция по цял ден крещи под път и над път „Долу корумпираните“.

Според него във втората група попадат както отхвърлени от обществото политически маргинали, така и добре мотивирани ултраси. „В третата група, която е по-интересна са видимо интелигентни хора, които още на втория ден на протеста се разграничиха от първите две групи“, заяви още Гърневски.

- реклама -