депутатите, толеранс, 100 дни

Депутатите на влизане в НС: Трябват ли 100 дни толеранс за новия кабинет?

„Множество са подводните камъни, очевидно е, че структурата е доста сложна и е нужно да се сработи. От тази гледна точка 100-те дни наистина са важни“. Това коментира на влизане в Народното събрание Христо Иванов от „Демократична България“.

Той очерта кои трябва да са основните приоритети на бъдещия кабинет – цените на тока, водата, ковид кризата, инфлацията и полагането на основите на растеж, който България трябва да стигне.

По думите му опозицията има право да твърди каквото иска. На въпрос дали е съгласен с кандидатурата на Корнелия Нинова за министър на икономиката, той отговори:

„Аз разчитам на институции, не на отделни хора – дайте да направим такава прокуратура, на която всички можем да вярваме, че ще си свърши работата и всички ще носят отговорност пред нея“.

Според посочения за министър на транспорта Радостин Василев са нужни повече от 100 дни толеранс на новия кабинет.

„Коалиционното споразумение включва политиките, които са неотложни във всеки един от секторите. Аз не бих дал оценка колко дни са нужни“, допълни той.

По думите му има огромни подводни камъни във всеки един сектор.

„Аз лично им давам 100 дни толеранс, защото смятам, че има много неща, които трябва да се направят и ще могат да направят“, смята Александър Симов от БСП.

Той е на мнение, че работата трябва да стартира с бюджета и цените на тока. Подводните камъни пред новото правителство, според Симов, са цялото наследство, което получава от ГЕРБ.

„Ясно е, че подводни камъни ще има, но смятам, че ще могат да се справят“, смята той.

 

- реклама -