Депутатите масово без маски в зала- СНИМКИ

Извънредното положение заради COVID-епидемията отмина, но част от противоепидемичните мерки срещу разпространението на болестта останаха, а те са задължителни за всички български граждани. Със своя заповед здравният министър остави в сила задължителното носене на маски на закрити обществени места, а за неспазването ѝ е предвидена и сериозна парична санкция.

Правилата обаче очевидно не важат за депутатите в парламента, защото една немалка част от тях продължават да стоят в пленарната зала или да се разхождат в кулоарите без предпазни средства.

Други народни представители привидно носят маска, но под брадичката, като очевидно така тя не може да изпълнява своите предпазни функции.

На този фон обикновените граждани продължават да отнасят глоби в размер на 300 лева от органите на реда, ако не спазват правилата. Най-честите примери са за санкционирани хора в градския транспорт, но не са и малко глобените в различни обществени сгради.

През последните няколко заседания пък председателят на законодателния орган Цвета Караянчева влиза в ролята на класен ръководител и прави чести забележки на депутати, като дори заплаша да изброява поименно най-недисциплинираните от тях, но това очевидно не ги плаши.

Епидемията е утихнала, но не е отшумяла напълно! Поне така казват специалистите от щаба.

- реклама -