комисия
сн. БГНЕС

Депутатите избраха председатели на най-ключовите парламентарни комисии

Депутатите избраха д-р Александър Симидчиев от „Демократична България“ за председател на комисията по здравеопазване в парламента. За мястото той се състезава с проф. Григор Горчев. Той обаче не беше подкрепен от повечето депутати.

сн. БГНЕС

За членове на комисията бяха избрани Даниела Дариткова, Георги Михайлов, Георги Гьоков, Валентина Василева, Хасан Адемов и др.

Парламентарната комисия по бюджет и финанси оглави Георги Ганев от „Демократична България“.

сн. БГНЕС

За членове бяха избрани Димитър Главчев, Румен Христов, Кирил Симеонов, Пламен Данаилов, Румен Гечев, Йордан Цонев, Мартин Димитров, Мария Капон и др.

Йордан Цонев поиска прегласуване на избора на председател на комисията по бюджет и финанси и поименна проверка на присъстващите, тъй като се осъмни в наличието на кворум.

След повторно гласуване, председателят беше избран.

Депутатът от „Има такъв народ“ Радостин Василев ще е председател на парламентарната правна комисия.

В правната комисия като членове ще влязат – Анна Александрова, Дани Каназирева, Радомир Чолаков, Николина Ангелкова и Александър Николов от ГЕРБ-СДС, Радостин Василев, Иво Атанасов, Златомира Мострова и Ива Митева от ИТН, Крум Зарков, Филип Попов и Тодор Байчев от БСП, Хамид Хамид и Цветан Енчев от ДПС, Атанас Славов и Надежда Йорданова от „Демократична България“, и Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън“.

- реклама -