Депутатите гледат доклад за сделката „Джемкорп“

Депутатите гледат доклад за сделката „Джемкорп“.

Народните представители ще разгледат редица законопроекти на пленарното заседание днес, но освен тях ще разгледат и доклад за дейността на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството с министър-председател Кирил Петков, предава БГНЕС.

На 23 ноември 2022 г. депутатите създадоха временна комисия по темата „Джемкорп“, това обаче стана след дълъг спор между народни представители на ГЕРБ и „Продължаваме промяната“.

През изминалата година комисията проведе няколко заседания, в които трябваше да бъдат изяснени всички факти и обстоятелства около подписването на меморандума, като по време на заседанията се стигаше до спорове на висок тон между депутатите.

На изслушване бяха повикани няколко души – съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев, началникът на политическия кабинет на бившият министър-председателя Кирил Петков – Лена Бориславова, както и бившият енергиен министър Александър Николов.

Единственият, който се яви, за да бъде изслушан беше бившият енергиен министър Александър Николов.

- реклама -