кабинет
сн. БГНЕС

Депутатите гласуват ремонта в правителството без премиера

Започна заседанието на Народното събрание, на което като първа извънредна точка ще бъде гласувано предложението за персонални промени в правителството.

От залата отсъства премиера Бойко Борисов, а от опозицията на няколко пъти настояха той да дойде и лично да мотивира предложените рокади.

„И аз искам неговата оставка. Не може само Томислав Дончев да го представлява. Ако е така да го изберем Дончев за премиер. Поканете Бойко Борисов най-учтиво да дойде“, апелира Георги Свиленски от левицата.

Аз също го каня“, отговори му председателя на парламента Цвета Караянчева.

сн. БГНЕС

С проекта на решение се предлага Народното събрание да освободи от длъжност министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на туризма Николина Ангелкова.

сн. БГНЕС

Депутатите трябва да одобрят досегашният вицепремиер по икономическата и демографската политика Марияна Николова да поеме и Министерството на туризма, в стола на Маринов да седне директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, а в този на Ананиев – директорът на Александровска болница проф. Константин Ангелов.

Парламентът ще подложи на гласуване и рокадата във финансовото ведомство, където Горанов ще отстъпи мястото си на Кирил Ананиев, в контролът в Министерството на икономиката ще поеме досегашният заместник-министър Лъчезар Борисов.

- реклама -