Депутатите гласуват оставката на бившия министър Николай Нанков

оставка

В първото за седмицата пленарно заседание Народното събрание ще започне работа с гласуването на оставката на Николай Нанков. Като настоящ депутат от групата на ГЕРБ той е пожелал парламентът да прекрати пълномощията му на народен представител, но все още не е оповестил публично мотивите си за това.

Вероятно той ще стане зам.-министър на своята наследничка

Николай Нанков депозира оставка като министър на регионалното развитие и благоустройството и се върна в парламента. Причина за това стана тежката катастрофа в автобус край Своге, при която загинаха 20 души. Заедно с него постовете си освободиха министрите на вътрешните работи и транспорта Валентин Радев и Ивайло Московски.

Още след избирането й за регионален министър Петя Аврамова даде да се разбере, че има намерение да покани Нанков в екипа си.

В рамките на пленарното депутатите ще гласуват и промени в Закона за държавната собственост, имащи за цел да отразят нормативните промени в законодателството след отмяната на Закона за публично-частното партньорство. С промените се прецизира възможността държавата да апортира имоти в капитала на публично-частни дружества по смисъла на Закона за концесиите, но при спазване на законодателството в областта на държавните помощи.