Народно събрание парламент висше военновъздушно училище Долна Митрополия съкратено съдебно следствие Национална карта, висше образование, промени, закон

Депутатите гласуваха – вероизповеданията могат да се финансират от чужбина

Вероизповеданията в България да могат да се финансират и от чужди държави. Това гласуваха депутатите. Те отхвърлиха предложението на Обединените патриоти религиите у нас, които получават държавна субсидия, да нямат право да получават дарения от чужди държави или чужденци.

„Това предложение целеше да гарантира ненамесата на чужди държави във вътрешната не само религиозна, но и политическа дейност.“ Това заяви от парламентарната трибуна Юлиян Ангелов от Обединени патриоти.

Йордан Цонев от ДПС припомни законопроектите за вероизповеданията, гледани в края на миналата година. Той обясни, че текст за забрана на финансирането от чужбина е имало не само в проекта на Обединени патриоти, но и в този, подписан от Карадайъ, Цветанов и Нинова. Всички вероизповедания без мюсюлманското обаче са били против и затова текстът е отпаднал, обясни Цонев.

Преди да бъде отхвърлено в пленарна зала, отново с гласовете на ГЕРБ, предложението вероизповеданията у нас да не могат да се финансират от чужбина беше отхвърлено и в Комисията по вероизповеданията.

- реклама -