Депутати и доброволци от ГЕРБ на първа линия в борбата с COVID-19 в страната

Народните представители от ГЕРБ в Смолян са на първа линия в борбата с COVID-19. Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и народният представител д-р Красимир Събев са на първа линия в борбата с COVID-19  още от началото на пандемията.

Те изпълняват служебните си задължения съответно в доболничната помощ и в МБАЛ „Братан Шукеров“ – Смолян.

Д-р Даниела Дариткова е общопрактикуващ лекар с над 3400 пациенти. Тя преглежда своите пациенти в дните събота, неделя, понеделник и вторник, като е в непрекъснат контакт с тях през останалите дни от седмицата по телефон, вайбър, месинджър, дори и когато изпълнява задълженията си като депутат.

В дните от петък до вторник д-р Красимир Събев работи като анестезиолог в интензивното отделение на областната болница.

Лекува болни с коронавирус, които са в тежко състояние, интубирани, на апаратно дишане. Консултира пациенти също в други отделения както много хора и по телефон.

10-ти месец депутатът д-р Емил Тончев работи като доброволец в болницата в Разлог .

В дните, когато не е на работното си място в Народното събрание д-р Тончев е на първа линия и преглежда пациенти в отделението по образна диагностика в МБАЛ-Разлог, където бе началник преди да бъде избран за депутат в Народното събрание. Хората, които търсят помощ от него обикновено са със симптоми на Ковид-19 и за съжаление тестовете в последствие доказват диагнозата, признава д-р Тончев.

Трета седмица младежи от ГЕРБ – Перник помагат на Белодробната болница в града.

8 доброволци от младежката структура на ГЕРБ в Перник продължават да помагат като санитари в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в града. Момичетата и момчетата се отзоваха на призива на лекарите и съдействат на здравното заведение, където са настанени заразени с COVID-19.

Доброволци от ГЕРБ – Русе три седмици даваха целодневни дежурства в местните болници.

 

Доброволци от различни структури на ГЕРБ в Русе в продължение на три седмици даваха целодневни дежурства в местните болници и се включиха като санитари или в други дейности.

Първите, които се отзоваха на призива на лекарите да застанат в челните редици на борбата с Covid-19, бяха членове на ГЕРБ от младежката структура, Жени ГЕРБ, както и от клубовете по интереси, един от които клуб „Здравеопазване“. Доброволците бяха организирани на смени по 7 дни в УМБАЛ „Медика Русе“. Очаква се при нужда да бъдат организирани и следващи екипи, насочени към болниците в Русе.

Вече почти една седмица областният координатор на ГЕРБ – Стара Загора Пламен Йорданов е доброволец в болнично заведение в града след като преболедува COVID-19.

„През този период общувах по телефона с доста лекари и осъзнах с какви огромни трудности трябва да се справят. Нямам медицински познания, но реших, че след като се възстановя мога да отделям по няколко часа на ден, като почиствам и дезинфекцирам стаите и общите помещения в болницата. Разговарям с пациентите, окуражавам ги и им помагам.“, споделя Пламен Йорданов.

Заместник-кметът на Шумен д-р Светлана Маркова е рамо до рамо с колегите си медици от МБАЛ-Шумен в борбата срещу COVID-19.

 

От 2 ноември тя посреща и преглежда пациенти със симптоми на COVID-19 или такива, които изчакват резултатите си от направени PCR тестове. Д-р Маркова излезе в 30-дневен неплатен отпуск, за да помага на колегите си в усложнената обстановка в Шуменско.

- реклама -