Биков, партии, протести, Радев, ГЕРБ вот
сн. БГНЕС

Депутатът Тома Биков към президента: Недопустимо е да наричаш мутри цели групи от хора

Промените в кабинета ги правим, за да покажем на нашите избиратели къде е ГЕРБ, с кого иска да управлява и че сме готови да се разделим с всеки, но не и с тях.

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

„Новият министър на туризма Марияна Николова е номинация на „Обединени патриоти“. Смятам, че Николина Ангелкова се справяше добре като министър, но когато се правят промени в правителството, в разговорите участват всички, които го подкрепят. Това е по-скоро опит на ОП, които през последните години имаха по-различно разбиране от Ангелкова по отношение на туризма, да приложат идеите си. Става въпрос и за сравнително кратък период от време, в който Николова ще управлява това Министерство“, посочи Биков.

 

„Kонспирациите се раждат в политическата опозиция. Според мен те са влезли в предизборна кампания доста рано. Виждаме един стар номер – с Конституцията, което е една много добра платформа, след като минат изборите и всички влязат в парламента да се започнат едни преговори за влизане в новото правителство независимо с кого. Сигурен съм, че една голяма част от протестиращите са там с чисто сърце, без да предполагат, че са включени в кампанията на различни политици. Виждам, че говорителите на тези протести са на възраст между 60 г. Включително и „младежите“, които спряха метрото. И най-накрая г-н Радев, който се опитва да използва за масовка интелигентните и младите“, заяви още народния представител.

Биков е убеден, че Радев подкрепя с всички сили БСП, защото това е първата му стъпка към нов мандат. Той прогнозира, че ДПС и ДБ също ще го подкрепят.

„Президентът има правомощия да предлага промени в Конституцията. Сетил се той на 4-тата година да иска промени“, каза още депутатът.

На въпрос за евентуален импийчмънт, Биков отбеляза, че решенията се взимат на избори.

„Импийчмънът би добавил някакъв жертвен образ. Недопустимо е да говори по този начин. Когато си президент и представляваш целия български народ, да наричаш мутри цели групи от хора, без да кажеш кои са тези мутри – Дончев ли е, Сачева ли, кои са тези, които ще бъдат „вън“. И кое е това „вън“. Това е недопустим език на български президент! Аз смятам, че г-н Радев ще плати политическа цена за това рано или късно“, коментира народният представител от ГЕРБ.

 

- реклама -