сбиване

Депутатът, който пострада при сбиване в Европейския парламент, остава в болница

Британският евродепутат Стивън Улфи, който вчера припадна след сбиване с колега в кулоарите на Европейския парламент, вече се чувства значително по-добре.

По настояване на лекарите обаче, той ще трябва да остане в болницата в Страсбург още 48 часа. По думите на медиците единствено за по-голяма сигурност.

Ще накажат ли двамата депутати за боя?

В европейския парламент вече е започнало разследване на инцидента, който беше определен като „изключително сериозна случка“.

евродепутати
сн: metro.co.uk

Двамата британски политици се сбиха вчера на връх рождения ден на Улфи. Той си ударил главата в метален парапет след като бил ударен с юмрук в лицето от своя колега Майк Хукъм. След спречкването, двамата мъже облекли отново саката си и се върнали в залата, където Улфи припаднал малко по-късно.

Партията на Найджъл Фарадж, от която е пострадалия депутат също започва свое разследване. Стив Улфи е сочен като фаворит за следващ председател на формацията.

Самият той заяви, че подава приятелска ръка на своя опонент и благодари на колегите си, служителите на Европарламента и лекарите, които са се погрижили за здравето му.

- реклама -