Маноил Манев
сн. БГНЕС

Депутат скочи на Цветанов: Нямате морално право

Народния представител от ГЕРБ Маноил Манев изрази своето възмущение от призива на бившия си колега и съпартиец Цветан Цветанов, който в отворено писмо по-рано днес призова депутатите от ГЕРБ да не гласуват Бюджет 2021.

„Днес чета едно послание на един БИВШ и ДЪЛГОГОДИШЕН партиен зам.-председател. Чета и колкото повече чета и да се опитвам да вникна в написаното /то неговото витиевато слово, да не си мислите, че е лесно за разчитане/ ми се струва, че  Цветанов май му се иска нещо да ни каже на нас, народните представители на ГЕРБ. Няма лошо, но трябва да е готов и да си получи и отговорите ни – ВРЕМЕ МУ Е! Та така, колега, искам да изясним някои неща на всички, които ще положат усилие да прочетат поредния Ви пасквил, насочен срещу онези, с когото вие се гордеехте до скоро!“, припомня народният представител.

Манев подчертава, че бюджет се прави от управляващата партия и/или коалиция.

„ОТ КОЯТО ВИЕ ОТДАВНА НЕ СТЕ ЧАСТ и не защото сте решили да „наблюдавате отстрани“ политиката, а защото ГЕРБ Ви ОТСТРАНИ от редиците си. Кой не е наясно, че това е една от причините за критикарстването Ви?! Второ – колега, Вие наистина ли мислите, че разбирате повече от БЮДЖЕТ от експертите на МС и НС? Ами само един млад икономист като Александър Иванов знаете ли колко повече знае за финансите от нас с Вас с нашето полицейско житие и битие!? Третото ми питане, ако щете риторично, ако щете реално, е много кратко и ясно – Вие наистина, ама НАИСТИНА ли смятате, че можете да говорите за  проблемите НА ХОРАТА и ЗА ПРОБЛЕМИТЕ на малкия и средния бизнес? То е хубаво да се говори, но как и кога ги разбрахте Вие тези проблеми?“, пита Манев, който подчертава, че няма шанс Цветанов да участва в следващо управление на страната.

„Нямате МОРАЛНО право да се обръщате към хората от ГЕРБ, ЗАЩОТО ВИЕ ГИ ПРЕДАДОХТЕ, не когато Ви отстраниха от партията, дори не когато започнахте да обяснявате колко сте „разочаровани от нивото ни“. Станахте предател, когато започнахте да хулите Бойко Борисов и не защото той Ви даде път в политиката и не защото МУ СЕ ВЪЗХИЩАВАХТЕ години наред, а ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА СЕ СРАВНЯВАТЕ С НЕГО, нито в политиката, нито в ОТНОШЕНИЕТО НА ХОРАТА КЪМ НЕГО! Нямаше как да не Ви отговоря, колега, колкото и да ми е неприятно да влизам в комуникация с Вас през призмата на Вашето презрение към бившите Ви съпартийци!“, пише Манев.

- реклама -