жертва

Депутат с COVID отиде на работа в парламента със скафандър и линейка

Депутат от РС Македония отиде на работя с линейка и облечена в скафандър, тъй като била положителна за COVID.

Бисера Костадиновска Стойчевска публикува пост в профила си във Фейсбук, от който става ясно, че е с COVID, но пристига в парламента в пълно защитно облекло, за да участва в заседанието, на което трябва да бъдат приети закони, осигуряващи финансова помощ за хиляди граждани и компании.

„Задължението ми като депутат е постоянно и благородно. И здрава, и болна съм длъжна да направя всичко, за да получат гражданите помощта, която правителството им осигури“, пише депутатката.

Координаторът на парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицевски каза, че това би било нарушение на законите, които трябва да се спазват от всички граждани, включително от депутатите, и помоли „да не се прави театър“.

Депутатът от Левица Димитър Апасиев на свой ред обяви, че ако това се случи, ще подаде наказателен иск за биологически тероризъм.

Според Наказателния кодекс лице, което по време на епидемия от опасна заразна болест не спазва разпоредбите и мерките за нейното ограничение, ще бъде наказвано с глоба или затвор до една година.

- реклама -