Депутат от ВМРО: Марешки е на дистанционно управление, но дистанционното не е в неговите ръце

Марешки

Марешки е на едно дистанционно управление, а това дистанционно не е в неговите ръце

Това заяви в предаването „Европа сутрин“ по ТВ Европа депутата от ВМРО Милен Михов по адрес на лидера на „Воля“. Повод за острата реплика е поисканата от Веселин Марешки оставка на военния министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заради сделката за новите изтребители и ромските проблеми във Войводиново.

Трудно е да коментираме изказванията на Марешки и поведенията на неговатаполитическа фирма. Той шумно иска оставки, а при гласуванията си в Народното събрание прави точно обратното. Не си спомням ПГ на „Воля“ да е гласувала срещу правителството, на всеки вот подкрепя кабинета и респективно самия министър Каракачанов. Това е просто игра на опозиция“, заяви Михов в телевизионното студио. Той обаче отказа да посочи кой сменя бутоните на дистанционното на Марешки.

„Воля“: наричат ни фирма, защото не политиканстваме а сме прагматици

„На мен ми е трудно да коментирам хора, които явно умствения им капацитет стига само да запомнят две фрази: Фирма Марешки и да си пием хапчетата. Ние никога не сме криели, че сме бизнес ориентирани и прагматично мислещи хора и това ни прави различни. Не сме политиканти, а наричаме имената с истинските имена и затова сме неудобни на всички. Отхвърлянето на вота на недоверие, не значи, че подкрепяме правителството. Просто не считаме че предсрочни избори сега ще доведат до нещо ново.“ С тези думи депутата от „Воля“ Пламен Христов защити своя лидер и поведението на съпартийците си в парламента.

По думите му Красимир Каракачанов няма повече място в правителството. „Той казва, че е посредник в сделката за новите самолети. Но, какви са неговите причини да защитава интересите на САЩ – дали са користни или безкористни? Дали той е довереник на Съединените щати, че е посредник в тази сделка?„, запита Христов.

От своя страна Михов от ВМРО обърна внимание, че притежаването на американските самолети Ф-16 безспорно ще бъде плюс за България на военната сцена на Балканите.

Аз не приемам, че ни трябват просто няколко самолети, с които да извършваме т.нар. охрана на въздушното пространство. Ние се нуждаем от ВВС, които адекватно да оперират в бойни условия. И да имат техника, която ако не превъзхождаща, поне да бъде на нивото на нашите съседи. В региона, в който се намираме е доста натоварен с проблеми и напрежение.Ние говорим за изтребител, но в заданието е записано многофункционален самолет, който да нанася поражения на цели както във въздуха, така и на земята и във водата“, подчерта патриотичния депутат.

Двете интервюта може да гледате по-долу: