Велико Минков, депутат, Продължаваме промяната, парламент, Народно събрание
снимка: БНТ

Депутат от „Продължаваме промяната“ напуска парламента

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Велико Минков заяви, че напуска Народното събрание в деня, в който трябва да бъде гласуван новия кабинет. Мотивите за напускането му не станаха съвсем ясни.

Минков заяви, че е предприемач и има още поне 15 души в Народното събрание от ПП, които са предприемачи, което означава, че те са достатъчно представени.

„Вече обясних, че целта на ПГ на ПП е да бъде максимално разнообразен като опит и експертиза. Ние сме екип, работим в екип и това е важното. Следващият, който влиза от листата, е русенец, така че русенци продължаваме да бъдем представени“, каза Минков, цитиран от БНТ.

На въпрос на журналисти, че това е необичайно, Минков заяви:

„Мисля, че това е добър знак за нов стил в политиката, за нов стандарт на водене на политика, защото се нагледахме на бивши депутати, които държат кокала до последно. Мисля, че ние поставяме много добър нов стандарт“.

Той допълни, че ще продължи да работи като програмист и IT предприемач и ще продължи да се опитва са бъде максимално полезен в региона, на място сред хората, като по думите му – така ще постигне много по-добри резултати.

- реклама -