Депутат от ПП сравни Слави Трифонов с Волдемор

Депутат от ПП сравни лидера на ИТН Слави Трифонов с Волдемор. „Чел съм „Хари Потър“ и знам, че Волдемор е въплъщението на злото. Съжалявам, че г-н Трифонов се превръща във въплъщението на злото в България с това, което направи. Дестабилизира едно управление, което имаше потенциала да направи истинска промяна“, заяви в интервю за БНР Искрен Митев.

Коментарът му бе по повод решението на ИТН да се оттегли от управляващата коалиция и правителството.

„Този човек продължава да вкарва внушения, да изнася заблуждаваща информация. Той помага да се дестабилизира и без това неустойчивата ситуация“, каза още Митев.

Според него правителството е станало неудобно в този момент, защото мафията е в криза. Върнахме си границата на Капитан Андреево. Всеки ден, в който България притежава своята граница, е тежък и загубен за мафията.

Той допълни, че вероятна причина за рязкото желание за смяна на правителството е наближаващата смяна на членовете на КЗК.

„Държавата не може да се намесва пряко в свободата на търговските дружества да определят цените на определени стоки.

Когато има нарушение на тази свобода, тя се определя от КЗК.

Искаме да сменим КЗК, защото тя не функционира правилно“, посочи той.

Митев допълни, че политическата криза не е в полза на никого. „Който и да дойде на власт, до края на годината няма да успее да формира стабилно мнозинство. До края на годината се очаква задълбочаване на проблемите. Какво ще правят възрастните хора? Ще трябва да избират между храна, лекарства и отопление, ако не бъдат актуализирани пенсиите им“, каза той.

Междувременно един от министрите в оставка на ИТН – Радостин Василев, който е и основен двигател на разцеплението в партията заяви, че

кабинетът няма да издържи вота на недоверие,

внесен от ГЕРБ. Отиваме на избори, каза Василев.

Източник: 24 часа

- реклама -