завръщане

Километрични задръствания на АМ Хемус и Маказа в деня на голямото завръщане – СНИМКИ И ВИДЕО

Денят на голямото завръщане след дългия уикенд започна с натоварени пътища и катастрофи заради лошото време и дъжда.

Към момента най-тежко е движението по магистрала „Хемус“, където се вие километрична опашка към София и по гръцката граница.

Почти навсякъде в София движението е натоварено, няма образували се задръствания. Това съобщи комисар Тенчо Тенев, началник на Отдел „Пътна полиция” към СДВР, цитиран от Фокус. Трафикът остава интензивен, особено по бул. „Цариградско шосе”, по автомагистрала „Тракия” в посока София, по бул. „Ботевградско шосе” и на входа към столицата откъм Перник. Не са регистрирани тежки инциденти през изминалите часове.

По границите

Интензивен е трафикът на Маказа. В ранния следобед задръстването започваше още от първия тунел на гръцка територия.

Минаването на границата отнема повече от час.

На ГКПП „Кулата“ се образувала опашка от около 2 километра на входа към България, но превозните средства не са блокирани, а се придвижват.

Тази сутрин там опашката беше в посока към Гърция. Пътниците се оплакаха от слаба организация на родните митничари и ги обвиниха за задръстването.

Граничните власти обясниха забавянето с по-сериозни проверки на пътуващите през пункта.

Магистрала „Струма“

По автомагистрала „Струма“ движението се засили в посока към София по обяд. В участъка при пътен възел Симитли то се регулира от патрули на Пътна полиция. Именно там на главен път Е-79 се събират двата потока пътуващи – идващите от Банско и тези от Кулата, почивали в Гърция. При село Железница колоната почти спира, скоростта пада на 20 км/час.

В района на Благоевград движението е нормално, поради факта че има два подхода за включване в автомагистрала „Струма“.

Магистрала „Тракия“

Хиляди автомобили се прибират днес от морето по най-голямата ни магистрала – Тракия. Пътят към София е изключително натоварен. Задръствания се образуват и по пътя Асеновград-Смолян.

Магистрала „Хемус“

image

Опашка има по АМ „Хемус“ в посока към София. Автомобили чакат от Ботевград до тунела „Ечемемишка“. Там и на „Витиня” движението се извършва само в едната тръба заради ремонт.

София посреща с ремонти

От обяд движението по всички входни артерии на столицата е затруднено. Очакват се сериозни задръствания на влизане от АМ „Хемус“, тъй като по „Ботевградско шосе” и бул. „Владимир Вазов” текат ремонти и движението е само в едното платно.

Катастрофите

Затруднено е движението на Самоковското шосе, в района на Пасарел в посока към София. Към 11.40 часа днес там стана сериозно произшествие.

Шофьор на лек автомобил е изгубил управлението на завой, колата е паднала в коритото на реката край пътя, при което е загинала на място пътничка. Четирима души са откарани в болница за оказване на медицинска помощ.

По-рано тази сутрин млад мъж загина на място, след като колата му в която е возил трима свои приятели се удари челно в стълб във Враца.

 

- реклама -