Нико Денц Джиро
Снимка: twitter.com/giroditalia

Нико Денц спечели 12-ия етап от Обиколката на Италия

Нико Денц (Бора – Хансгрое) спечели 12-ия етап от Обиколката на Италия – 185 километра от Бра до Риволи. Победата е първа за него в голяма обиколка. Той стана и 22-ят германец, спечели етап в Джирото. Последният преди него беше Ленард Камна.

За разлика от предишните дни, които бяха изпълнени с инциденти от всякакъв характер, в четвъртък колоездачите се насладиха на спокойно време в сравнително равнинния етап. Нико Денц беше част от откъсване от четирима колоездачи. На финалната права той изпревари Томс Скуинс (Трек – Сегафредо) и Себастиан Бъруик от (Израел – Премиър Тех). Скуинс остана втори, а Бъруик – трети. Това е най-добър резултат за австралиеца в кариерата му.

Италианецът Алесандро Тонели (Бардиани) финишира четвърти на 58 секунди от победителя. Следващата група, водена от Марко Фриго (Израел – Премиър Тех) дойде с две минути изоставане.

Основната група с големите фаворити за генерално класиране, спести сили и пристгна в Риволи осем минути след Нико Денц.

Лидер остава Герант Томас (Инеос) с две секунди аванс пред Примож Роглич (Йъмбо – Висма). Трети на 22 секунди е Жоао Алмейда (ОАЕ). Четвърти на 35 секунди е Андреас Лекнесунд (ДСМ).

В петък за участниците в Джирото предстои първият тежък планински етап. Той е с дължина от 199 километра и ще финишира в Кранс Монтана в Швейцария.

- реклама -