тираджия, подкупи, полицай, АМ "Марица"
сн. БГНЕС

Денонощни патрули по пътищата ще следят движението (Вижте къде и кога)

Денонощни проверки и патрули по пътищата започва „Автомобилна администрация“.

Патрулите са част от спешни мерки за намаляване на катастрофите. Ще бъдат проверявани шофьорите на автобуси и тежкотоварни автомобили и носят ли пътниците колани.

Смяна на пътни знаци, нова маркировка и подрязване на клони са останалите действия, с които държавата смята да намали произшествията на пътя. Денонощните патрули ще бъдат разполагани на критични точки в страната.

„През нощта трябва да бъде на основни пътни направления. Граничните пунктове са основни пътни направления. От Турция за Румъния и за Европа, към Калотина, към Кулата, така че това са основни пътни направления, към Видин, да не забравяме“, обясни Бойко Рановски, директор на ИА „Автомобилна администрация“, предаде „Фокус“.

„Мерките не започват от утре, а те започнаха от 16 август, това не е отговорност само на МВР, нали разбирате. Стопаните на пътя и всички институции, отговорни към поддържането на пътищата, в това число маркировки, банкети, много важни неща, пътни знаци, които не са в компетенцията на МВР, трябва да се случат“, заяви Иван Демерджиев, служебен министър на вътрешните работи.

- реклама -