Николай Денков, МОН, зелен сертификат, министерство
кадър НОВА

Денков за споразумението: Хубаво е, че имаме предложен документ. Добро начало

„Нямах време да прочета документа. Хубаво е, че на масата имаме предложен документ. Това е добро начало на истински преговори между двете страни в тази дискусия”, каза министър-председателят Николай Денков на брифинг в Министерския съвет.

Това е първият му коментар, след като от ГЕРБ-СДС представиха проекта на споразумение за съвместно управление с „Продължаваме Промяната – Демократична България”.

„Проведохме с Мария Габриел разговори. Както винаги сме казвали и двамата – крайният резултат ще го видите, когато всичко е поставено на масата – как продължаваме, какъв е проектокабинетът, който предлагаме. Никой от нас няма желание да представя негова версия на нашата дискусия, защото това няма да доведе до положителен резултат“, посочи премиерът.

По думите му е ключово да се дефинира как ще продължат реформите. „За да сме сигурни, че управленската програма, изборът на ключовите лица, които ще предопределят живота в България през следващите години, ще бъде направен убедително за обществото”, добави Денков.

Премиерът направи този коментар след срещата с лидера на белоруската опозиция Светлана Тихановска, в която участва и вицепремиерът Мария Габриел.

Габриел допълни, че има единодушие в оценките за министрите и заяви, че двамата с Николай Денков ще направят всичко възможно да бъдат поставени и обсъдени въпросите, които са на дневен ред в момента, за да не бъдат задавани отново след време.

„Беше важна оценката на министерствата и свършеното. Важно е да си кажем, че имаме единодушие. България има нужда от стабилност и да продължи да отстоява позициите си на европейската международна сцена, но и да работи за своите граждани“, напомни Габриел.

- реклама -