Денков: Не търся война с никого, кабинетът има нужда от спокойствие

Аз многократно съм казвал, че подкрепям 24 май да бъде национален празник, защото това е символът, който ни води към бъдещето, каза премиерът

Задължение на правителството е да изпълнява управленската си програма. Още един път ще повторя – аз не търся война с никого. Напротив, на нас ни трябва спокойствие в политическия смисъл на думата, за да можем да си изпълним програмата и хората да започнат да живеят по-добре. Това заяви премиерът акад. Николай Денков при посещението си в Софийския университет.

„Какво може да се направи по пътищата, как да намалим злоупотребата с алкохол и дрогираните шофьори по пътищата. Ето, това са проблемите, с които трябва да се занимава правителството. Дали да има референдум за национален празник трябва да бъде политическа дискусия, която да се проведе в Народното събрание, там е мястото ѝ. Аз многократно съм казвал, че подкрепям 24 май да бъде национален празник, защото това е символът, който ни води към бъдещето. България има шанс за успех, не бива да се взираме непрекъснато в миналото, а да стъпим здраво на основата, която е поставило миналото, да погледнем в бъдещето и да види какво ще ни направи успешна нация“, коментира още министър-председателят.

- реклама -