Денков на среща с парламентарните партии, ГЕРБ си тръгнаха

Започна срещата на академик Николай Денков, кандидат за премиер на „Продължаваме промяната“, с  парламентарните групи в търсене на подкрепа на неговия проектокабинет.

На срещата се очаква да бъдат обсъдени евентуални допирни точки около приоритети за управление.

От името на ПГ на ГЕРБ-СДС на разговорите дойдоха Десислава Атанасова и Томислав Дончев, но напуснаха залата след 15 минути. Атанасова обясни, че ГЕРБ не може да участва в разговорите заради изгорените политически мостове през последните седмици.

„Разговор, в който се търси подкрепа с втория мандат за правителство, след като са изгорени много мостове, след като комуникацията между парламентарните групи, включително при връчения първи мандат, при молбата за среща с кандидата за премиер от името на коалиция ГЕРБ-СДС, е тема, която вероятно, на днешния разговор, не трябва да взема превез“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„С уважение към вас, но не и към позицията, за която сте предложен, на кукла на конци, и зад вашия широк академичен гръб стоят номинациите, които и вчера и днес обявихте в телевизионен ефир на съпредседателите на „Продължаваме Промяната“, заяви Атанасова.

„Нашият разговор ще се изчерпи до тук“, заяви Атанасова и представителите на ГЕРБ напуснаха срещата.

На срещата присъстват и представители на ПГ на ДПС, „БСП за България“, „Демократична България“ и „Български възход“. Единствено от „Възраждане“ не откликнаха на поканата.

- реклама -