Деница Златева НДК борд председателство ЕС България екип

Деница Златева: Елена Йончева ще изнесе утре нова порция с корупционни скандали

Елена Йончева ще изнесе утре нова порция с корупционни скандали. Това съобщи зам.-председателят на БСП Деница Златева пред bTV по повод обвинението срещу Йончева за пране на пари.

„Ние категорично застанахме зад Елена Йончева, обществото стои зад нея. Ясно заявихме, че обвиненията срещу нея са политически, а не юридически“, каза Златева.

По повод водача и подредбата на листите за евровота през май Златева напомни, че в партията тече процес на номинации, който започва от днес и ще продължи до 15 март.

„Бих призовала да изчакаме да правим предположения, защото ние като партия спазваме процедурите. Очаквам да имаме силна листа. По важното е, че на конгреса на БСП в събота приехме предизборната си платформа. Лицата са важни, но е много по-важно какви политики ще защитаваме в Европейския парламент”, допълни Златева.

Тя коментира и отношенията между президента Румен Радев и правителството.

„Президентът е коректив на всяко едно управление. Независимо от различията трябва да има уважение. Явно някои хора трудно преглъщат по-високия рейтинг на президент”, заяви зам.-председателят на БСП.

- реклама -