Деница Златева (Булгаргаз): Очакваме цената на газа за октомври да е под 240 лева

Има интерес към търговете за втечнен газ. Това заяви в ефира на бТВ Деница Златева, изпълнителен директор на Булгаргаз.

По думите ѝ така са организирали процеса, че да има максимална конкуренция между фирмите. „Случвало ни се е да ни дават оферти и пред сградата с офиса ни. Това не се прави така, трябва да се спазват конкретни процедури“, обясни още тя.

Очакваме цената на газа за октомври да е под 240 лева.  Предприехме действия, за да получим доставки от „Газпром“, но нямаме отговор от тях, категорична е Златва.

Това, което правим с действията си е, че за нас газовите доставки не са шега и се опитваме да ги подсигурим.

Що се отнася до финансовото състояние на „Булгаргаз“, то тя заяви, че са подобрили събираемостта. „Послушахме бизнеса на срещата с Щаба и сме по гъвкави в дневните доставки. „Булгаргаз“ днес изплаща доставките си изцяло. Бизнесмоделът се е променил. Има разбиране в потенциалните доставчици за начините на плащане“, обясни изпълнителният директор на дружеството.

„Топлофикация София“ дължат 410 млн. лева. на „Булгаргаз“.

Сключено е тристранно споразумение между нас, Топлофикация и фонда за сигурност. Проблемът с Топлофикация е хроничен.

Не можем да си позволим „Булгарга“з да изпадне в несъстоятелност. Ще има отопление тази зима. Ако нямаме руски газ, които е част от микса, то ние ще осигурен достатъчно друг. Интерконекторът с Гърция ще заработи.

Цената която подадохме към КЕВР е със 104 лева по- ниска като той заработи. Водим преговори с азерската страна за още газ“, каза Златева.

- реклама -