Деница Сачева Бисер Петков Социално министерство

Деница Сачева: Зад протестите на медицинските сестри стоят политически опоненти на управляващите

Зад протеста на медицинските сестри стоят политически опоненти на управляващите.

Това заяви социалният министър Деница Сачева в ефира на Нова телевизия по повод ескалиралото напрежение на протеста на медицинските сестри.

„Това в момента по-скоро има политически елемент, отколкото синдикално искане. От 1 март има политическа акция, която се провежда пред партийния дом, с искания за оставки”.

Сачева обясни, че са проведени серия срещи с представители на медицинските сестри и  са отпуснати допълнителни финансови средства.

„Проблемът с разговорите е, че с всеки нов разговор идват нови и нови искания. Не ми е известен конкретния повод за тази акция”, заяви Деница Сачева.

„Търси се целенасочена провокация. Зад тях стоят политически опоненти”, смята още Сачева.

В момента се въртим в кръг. Както има протести на майките на деца с увреждания за закона за личната помощ, така има на такива, които искат закона за социалните услуги, коментира още Сачева. Според нея законът за личната помощ трябва да бъде прецизиран.

Никой не се стреми да сложи ред в този хаос, а да има цялостна политика към хората с увреждания, а редица политически партии използват ситуацията, заяви още социалната министърка.

БСП поде атака срещу закона за социалните услуги, посочи още тя.

Срещу Адриана Стоименова, която стана зам.-министър на социалната политика, имаше сигнали. Тя бе проверявана в продължение на две години и нито една проверка не установи проблеми. Тя може да работи по проблемите на хората с увреждания с експертиза, заяви Сачева по повод назначената преди дни нова заместничка.

Майките на децата с увреждания не са единствените хора с увреждания в страната. Нужно ли е, след като на 27 февруари съм се видяла с тях, да се срещам отново да получа същите искания, мотивира министърът отказа си за среща.

- реклама -