Деница Сачева, кораб, правителство, Румен Радев, разтоварване

Деница Сачева за заседналия кораб: Г-н Радев, министрите ви се провалят!

Деница Сачева от ГЕРБ с остър коментар във връзка със заседналия кораб, натоварен с азотни торове, който вече девети ден създава опасност от екокатастрофа на българския бряг. Според Сачева невъзможността служебното правителство да се справи с проблема се дължи на неадекватност.

Сачева се обърна и към президента Румен Радев, назначил служебния кабинет, с настояване да вземе отношение по случая и да предприеме действия.

Ето какво написа Деница Сачева в профила си във Фейсбук:

„Вече девет дни товарният кораб, заседнал край Камен бряг застрашава с екокатастрофа. Служебният кабинет на Радев първоначално демонстрира незаинтересованост, а от няколко дни и неадекватност.

Опитът, товарът да бъде прехвърлен на друг кораб, завърши с неуспех. Част от опасния химикал беше изсипан в морето, а отговорният министър си говори по телефона с холандец, който е на почивка в Гърция.

Г-н Радев, вземете някакво отношение! Министрите Ви се провалят! Обърнете се към Турция или Румъния за помощ докато корабът не се е разбил в очакване на влекачи от Холандия. Нямате време!

Нуждаем се от по-адекватни решения веднага. Отговорността вече е Ваша, след като министрите Ви се провалят, а премиерът дори не показва, че има сетива за проблемите.“

- реклама -