Деница Сачева, кораб, Камен бряг

Деница Сачева за кораба край Камен бряг: Хората са притеснени за поминъка си

Деница Сачева и Пламен Манушев от ГЕРБ остро разкритикуваха бездействието на служебния кабинет на Румен Радев по отношение на заседналия край Камен бряг украински кораб, превозващ тор. Вчера стана ясно, че има изтичане на товата в морето и бившите управляващи се притесняват от екологична катастрофа:

„Хората са притеснени за своя поминък и за това престъпно бездействие на служебното правителство на президента Радев. Трябва да се отпуснат средства на Морска администрация, за да си свърши работата и да се направи план как корабът да бъде разтоварен, преди той да създаде по-голяма екологична катастрофа”, заяви Деница Сачева от мястото.

Тя бе категорична, че ако такова нещо се беше случило при управление на ГЕРБ, още в първите часове ресорните министри щяха да са на мястото, да е сформиран кризисен щаб и да са набелязани първите действия.

Според Сачева има съмнения за натиск върху собственика на кораба, както и за застрахователни игри..

От своя страна Пламен Манушев призова държавата спешно да се намеси:

„Независимо от това дали собственикът иска да направи нещо или не, държавата трябва да се намеси. Смятам, че досега правителството трябваше да реши да направи нещо по въпроса – да се събере, да създаде кризисен щаб, в който да се вземат мерки”, каза той.

- реклама -