Деница Сачева: Времето за експерименти приключи

Времето за експерименти приключи. Това заяви депутатът от ГЕРБ Деница Сачева в интервю за БНР.

„Продължаваме да имаме политици, които са в Народното събрание, без да знаят защо са там. Без да знаят какво е политиката, продължават да се занимават с маркетинг, с разделителни линии. Самоопределят се като добри и почтени, определят другите като лоши. Без да разбират, че в политиката няма черно и бяло, а трябва да се търси общото сечение за постигане на обществени цели. Не е идеята да унищожиш този, който мисли различно от теб, а да намериш баланс. Баланс на различни видове интереси и гледни точки, за да се намери решението, което е общественополезно“.

И допълни, че усилията за борбата срещу корупцията са непрекъснат процес и че корупция се бори със закони и със здрави и устойчиви институции. За да могат те да осигуряват спазването им.

„Непрекъснатото създаване и закриване на органи за борба с корупцията на практика я пази и разрушава държавността. Непрекъснатото рушене на авторитета и на доверието в държавните институции – също. Част от причините за политическата нестабилност у нас се дължат и на това, че по време на правителствата на ГЕРБ беше нанесен сериозен удар на олигарси. Те днес са извън страната, но продължават да оказват задкулисно влияние, включително и чрез политически субекти“.

Що се отнася до НПК, според нея, там се работи с маркетингови подходи, коментира още тя.

- реклама -