Деница Сачева

Деница Сачева: Социалната политика трябва да обединява, а не да разединява

Благодаря за доверието и на хората, които ме подкрепиха. Критиките също са ценни и полезни. Съзнавам отговорността и трудностите, свързани със социалната политика.

Това заяви Деница Сачева от парламентарната трибуна, предаде БГНЕС.

Това е комплексна политика, включваща знания в секторите на здравеопазването, образованието и финансите. В част от тези сектори имам личен опит – практически, управленски и административен. Бих била полезна за търсенето на балансирани решения, добави Сачева.

МТСП се занимава и с пазара на труда, в пряка връзка е с МОН, както и досега така и за в бъдеще връзката между двете министерства трябва да се търси и по отношение на връщане децата в училище, така и на кадрите, които да намерят реализация на пазара на труда, добави Сачева.

Управленските приоритети на коалиционното правителство вече са ясни и факт. Там не би трябвало да има изненади.

Приемам политиките на ГЕРБ, каза Сачева преди да положи клетва в пленарна зала.

По време на разискванията депутати припомниха за училищната анкета, в която анкетираните в училищата трябваше да определят пола си и която предизвика бурни спорове в обществото пространство. Сачева каза, че именно правителството на ГЕРБ отмени тази анкета, докато тя беше въведена по време на управлението на проф. Анелия Клисарова.

Аз съм против насилието над жените и деца и съм „за” традиционното семейство между мъж и жена. Социалната политика трябва да обединява, а не да разединява, заяви Деница Сачева.

Според нея разискванията в пленарна зала са били организирани.

- реклама -