Сачева

Деница Сачева: Президентът започна консултации със съмнителни политически субекти в опит за промяна на датата на вота

„Президентът започна консултации с особен вид субекти, включително с партии, които са в процес на заличаване. Не може да започнеш консултации със съмнителни политически субекти. Това, което прави президентът, е един опит да се промени датата, защото досто бързо я каза“. Това каза пред БТВ социалният министър Деница Сачева. Тя даде пример с ПП „Възраждане“, за която съдът иска заличаване.

Сачева упрекна Радев, че рано, без сериозен анализ, е казал, че вотът ще бъде на 28 март. Тя уточни, че ГЕРБ са готови да участват в консултациите на държавния глава.

„Това, което прави в момента президентът, вероятно е опит той отново да се опита да промени датата, защото доста прибързано я каза – без консултации и анализ. Опитва се да търси здравен консенсус около един политически акт, което не е правилно. Не гледам на политиката с яд или раздразнение, но тя е сериозна работа и към този процес, свързан с изборите, трябва да се подходи изключително внимателно. Така, както президентът ни съветва нас да бъде отговорни, така той на първо място трябва да бъде на висотата на тази отговорност, която е делегирана в тази позиция“, заяви тя.

„Нито една дата не ни притеснява. На която и да се явим, ще сме първа политическа сила“, каза още Сачева.

А за предстоящите избори ГЕРБ ще разчита и на сътрудничеството си със СДС, стана ясно от думите на министъра. Двете партии имат споразумение.

- реклама -