Сачева

Деница Сачева: Президентът трябва да зове за единство, а не да развява юмруци

„Президентската институция трябва да зове за единствено, а не непрекъснато да се насажда омраза и да се развяват юмруци“. замерят институциите с яйца и домати, но нека да видим дали има готовност за решения“. Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева пред Нова ТВ във връзка с коментара на Румен Радев на връх Шипка по адрес на Борисов.

„Премиерът е Бойко Борисов“. Така Сачева отговори на въпрос дали е възможно да има смяна на министър-председателя.

Нямаме притеснения от служебен кабинет, каза още Сачева.

„Последните 3 парламентарни избори, които се печелят от ГЕРБ, са организирани от служебен кабинет. През 2017 г. служебният кабинет беше назначен от Румен Радев. Въпросът е кой би бил в този служебен кабинет“, добави Сачева.

Социалният министър обясни, че се прави всичко възможно, за да се подготви страната за това, което предстои – нова семейна помощ, ако се наложи отново да има затваряне на улилища и детски градини. „Правим всичко възможно, за да има работещи институции. Всеки може да предложи тези мерки, но ако няма Народно събрание, няма кой да ги приеме“, подчерта тя.

Иначе Сачева заяви, че няма никой от правителството за притеснения от служебен кабинет. Последните 3 парламентарни избори, които се печелят от ГЕРБ, са организирани от служебен кабинет, припомни още тя.

- реклама -