Деница Сачева, репресии, сигнали, МВР, ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Деница Сачева: Получаваме стотици сигнали за репресии от страна на МВР

„Ние получихме стотици сигнали за репресии от страна на МВР. Наши симпатизанти са разследвани и проверявани. Наш симпатизант от Добрич, Facebook активист, беше привикан и разпитан. Имаше интерес към неговите публикации. Ако това е начинът да се твърди, че се работи с контролирания вот, ние наричаме това репресия.” Това коментира пред Нова телевизия Деница Сачева от ГЕРБ.

Тя е категорична, че служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков работи в полза на конкретни политически субекти с изказванията си за сигнали за купуване на гласове от партията на Бойко Борисов.

„Не приемам обвиненията за купуване на гласове. Нещо повече – Рашков каза, че има сигнали. Те в голямата си част са анонимни и сами по себе си не представляват доказателство. Подобни твърдения от страна на Рашков са най-малкото непрофесионални и за пореден път показват неговите политически пристрастия”, категорична беше Сачева.

И допълни:

„Самият факт, че той често си позволява да назовава политически партии, също е признак на не добър професионализъм от негова страна. Трябва да има първо доказателства. Сигналите могат да бъдат всякакви, но след като досъдебните производства преминат и има обвинения от прокуратурата и има присъди, тогава можем да говорим за подобни явления”, смята Сачева.

Тя призова МВР да предадат сигналите на прокуратурата, която да си свърши работата. Според нея е практика партиите да се борят една срещу друга с подобен тип способ – подаването на анонимни сигнали. Тя е на мнение, че подобни изказвания са внушения, които имат за цел да създадат предпоставки за нечестна предизборна кампания.

Тя коментира и изказването на Янис Варуфакис, че България не трябва да влиза в Еврозоната. Според Сачева най-голямото постижение на ГЕРБ е именно влизането в чакалнята на Еврозоната.

- реклама -